August 2011
Lansering av sangen Bjørvika

Og tenk om det var sant det de sa;
Det er plass til alle i Bjørvika

Geir Tore Holm og Søssa Jørgensen lanserer sangen Bjørvika, en del av deres bidrag til kunstprosjektet Common Lands – Allmannaretten.

Bjørvika er en bittersøt, fengende poplåt, som får deg til å synge med, men også se skrått på Bjørvika og utbyggingen av Oslo idag.

'Poplåter har jo evnen til å smyge seg kjælent rundt, sette klørne i der det er ømt fra før og være minnesmerker i det offentlige rom.'

alt : http://commonlands.net/files/bjorvika.mp3

Download track / Last ned sangen Bjørvika by/av Frode Fivel HERE (6.18MB)

'Det må lages en sang for Bjørvika. En sang om planer, konsepter og realiteter.'

Mente kunstnerne i deres prosjekt Vi bor i Bjørvika. Og med seg fikk de musikeren Frode Fivel som har skrevet sangen om Bjørvika, et sted det er skrevet og ment mye om, men sjeldnere sunget sanger om.


Hvem vil bo i Bjørvika?

Geir Tore Holm og Søssa Jørgensens Vi bor i Bjørvika startet opp i 2009 og er en forfølging av målsetningene om en kulturelt og sosialt sammensatt bosetting i den nye bydelen Bjørvika, og samfunnsgeografen Richard Floridas teorier om den kreative klasse og dens betydning for byenes fremtid.
Holm og Jørgensen spurte seg: ønsker kunstnere og andre ”kreative” miljøer å bosette seg i Bjørvika, og ønsker utbyggerne og eiendomsforvalterne i Bjørvika de kreative menneskene? Hvordan kan det i så fall la seg gjennomføre innenfor rammene av det pågående byutviklingsprosjektet? Hvordan skal livet i Bjørvika bli?
Kunstprosjektet belyser langsiktighet i utviklingen av Bjørvika. Vi bor i Bjørvika ble først presentert i april 2010 som en utstilling under byggeprosessen i et midlertidig utstillingsrom bak operaen med visuelt materiale og et forslag til et miljøvennlig kunstnerhus: Neve-huset.